Час енглеског језика о будућим занимањима, 2017/18

Занимања

Наставну јединицу: Занимања смо учинили занимљивијом, костимирали смо се и одглумили нека од занимања људи. При томе смо научили нешто ново и забавили смо се. И све то на енглеском језику.

 

Рециклирај профитирај

IMG c57b1ec4bba937a6df422f7fa78a4033 V

Дана 13. децембра 2018. године наставница ликовног Вишња Тривунчевић и наставница географије - биологије Марија Медаревић су организовале један тематски дан под називом Рециклирај профитирај и заштити планету Земљу.

Пројекат је осмишњен уз помоћ ученика петог, шестог и осмог разреда.

прочитај више

Изложба радова, 3-1, 2017/18

Изложба ученичких радова из Народне традиције на крају првог полугодишта 2017/18. Године

На крају првог полугодишта у III1 а у оквиру изборног предмета Народна традиција одржан је ВАШАР - јавни час, дана 18.12.2017. године, 3. час, понедељак по распореду часова. Ученици су припремили све што су радили својом руком, а у оквиру теме о старим занатима. Присутно је било 8 родитеља где су ученици извели један кратки комад "Баба Коса и комшиница Роса", а затим су разгледали ученичке радове. Свако је био испред својих радова што и фотографије потврђују. Сви су били задовољни са етно-кутком и презентацијом изложбе.

ntr1 ntr2 ntr3 ntr4 ntr5 ntr6 ntr7 ntr8 ntr9

Одељенски старешина:

Снежана Милешевић

Sandwiches

IMG 5025

Приликом обраде наставне теме Храна, пожелели смо да се мало забавимо, покажемо своје умеће и наравно уживамо у омиљеној храни. Ученици су имали задатак да понесу кифле или хлеб и омиљене састојке од којих треба да направе сенвиче. Наравно да је долазила у обзир и размена кулинарских прилога. Све то смо спаковали у апарат за топле сендиче. Подразумева се да смо објашњавали поступак прављења сендвича на енглеском језику, при чему смо усвојили нове речи. А на крају смо уживали у топлим сендвичима а маме су морале мало да одложе ручак. Мљац. Само да напоменемо, тест провере знања смо одлично савладали.

  • kanacademy
  • phet
  • mozaweb
  • britanica
  • nacgeografy
  • nacgeosrb
  • zvrk
  • danpodan